#

Nieuws

Verslag Regenboogsymposium van 6 oktober 2017 in Zwolle.

06 Dec 2017

Bezoek Regenboogsymposium Provincie Overijssel

Samen met Ingeborg Jansen en Vera Korblet was ik, Erwin Heijnen, aanwezig bij het Regenboogsymposium in Zwolle. Namens de Jonge Democraten Overijssel. Het symposium werd geopend door destijds nog Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. Na haar toespraak sprak voorzitter COC Rob Philip. Tijdens zijn presentatie sprong een bepaalde statistiek in het oog. Volgens de meeste schattingen heeft 6% van de bevolking een andere geaardheid. In Overijssel zou dat een groep mensen zijn van 123.000 mensen. Echter is in Engeland een onderzoek gedaan op basis van de Kinsey-scale en daaruit blijkt dat in die onderzoeksgroep 44% van de jongeren en 28% van de volwassenen zich niet als 100% heteroseksueel identificeren. Op basis van dit onderzoek zou de groep Regenboogmensen in Overijssel aanzienlijk groter zijn.

Lees verder

AAV + Bestuursverkiezingen

31 Mei 2017

Op 14 juni komen de Jonge Democraten Overijssel bijeen voor een Algemene Afdelingsvergadering (AAV).

Lees verder

License to Heal in Overijssel, een geslaagde bijeenkomst!

11 Mei 2017

Zaterdag 6 mei '17, organiseerde License to Heal in Overijssel (in de Metropool te Hengelo) een breedgedragen evenement over dure medicijnen. Acht politieke jongerenorganisaties en meerdere afdelingen uit Overijssel kwamen samen luisteren naar het door de landelijke partijen getekende manifest.

Lees verder

License to Heal in Overijssel - 6 mei 2017

18 Apr 2017

Graag nodigen we je uit voor het evenement van License to Heal. Dit is een activiteit die wordt georganiseerd door alle Politieke Jongeren Organisaties van Overijssel.
Beperkte toegang tot medicijnen is een wereldwijd probleem. Essentiële medicijnen zijn voor een derde van de wereldbevolking onbereikbaar. Dit is niet alleen een probleem van ontwikkelingslanden. Ook in ontwikkelde landen, zoals Nederland, is de toegang tot medicatie in gevaar. De samenwerkende Politieke Jongeren Organisaties zijn ervan overtuigd dat medicijnen en andere medische producten toegankelijk moeten zijn voor iedereen en hebben daarom samen het manifest License to Heal geschreven.

Op 6 mei zal er door diverse sprekers worden gesproken over het huidige geneesmiddelenbeleid. Na de inhoudelijke activiteit zullen we samen een drankje gaan doen in de stad. Mocht je van ver komen en niet met het OV terug naar huis kunnen na de borrel, laat dit dan even weten aan Carlijn (06 36 12 81 95), dan zullen wij ervoor zorgen dat je bij een van ons kunt overnachten.

We hopen jullie allemaal te zien op 6 Mei!

Deniz (voorzitter JS Overijssel), Lucas (voorzitter DWARS Overijssel), Ronnie (voorzitter JOVD Twente), San (voorzitter Rood Overijssel), Evita (bestuur JOVD Zwolle), Jesse (voorzitter JS Zwolle), Marijn (voorzitter Perspectief Zwolle), Rick (voorzitter SGP-jongeren Rijssen), Casper (voorzitter PJO Twente) , Tjoek (voorzitter JD Overijssel), Sebastiaan (werkgroep License to heal, PINK!) Justus (werkgroep License to Heal, voorzitter CDJA Twente), Simon (werkgroep License to Heal, JOVD) en Carlijn (werkgroep License to Heal, JD)

Lees verder